Pages

Friday, 2 March 2012

im yours :)

yay... ari ni penat sgt =.= awal pg da gerak g claz.. pas claz g beli buku yg tobal2.. ntah baca ke x.. then, bgegas g JKM aka jab. kebajikan masyarakat... punya speed bwk kete.. tup2 opis ttup... so sgah mcd jap drive tru den balik umah mkn.. siap2 kul 2 gerak g JKM.. jumpa pen. pengarah tnya pasal praktikal.. den dia ckp ok, tp kena antar surat.. ok da settle 1 masalah... patah balik g ums minta cop dr ketua program.. tp borang xble antar 1.. cop dr lec yg handle praktikal xdpt lg.. so kena tggu plk ari isnin ni... adeeiiiiii ..... xsettle2 lg...

cop2... tggl 1 benda nak cter... td lepas je g JKM, ak tnmpk 1 kedai buku.. so aku g la cari buku Pahrol mohd juoi.. cari punya cari xjumpa.. actually da byk kedai aku cari buku ni.. tp xjumpa2.. aku pon da give up da.. tetiba b4 jumpa jln kuar aku tnmpk 1lg kdai buku.. so aku pon masuk la cari buku tu.. PAHROL MOHD JUOI.. da.. aku da jumpa da.. ada 3 je lg buku yg aku nak ni.. tjuk dia TENTANG CINTA.. actually ada la mber aku ni, dia nak sgt buku ni.. so utk tdk mhampakan dia aku pon tjebak sama mcari buku ni.. 1st aku beli 1 jer.. tp... erm.. kalu aku bg dia aku nak baca apa.. so aku pon beli la 2 buku yg sama.. ingt nak bg dia 1, aku nak simpan bt koleksi PERIBADI 1..hehheh

 ***************************************************

finally... kpd tuan yg berkeinginan buku ni.. nanti i rajin i pos k :) sedikit keMALASAN nk g hantar..

*****************************
da baca ckit buku ni.. so far..quit quite interesting.. besalah cinta dan remaja xdpt d pisahkan.. mcm tu la jgk aku..asal buku CINTA je bkn main nak baca.. tp opss.. jgn salah sngka actually buku ni, xda la mcm yg kt fikirkan ** ayat2 power, jiwang karat sana sini... oh no.....:P tp more kpd mcm mana cinta yg sbenar2nya CINTA... wat should and shouldn't.. =.= mcm mana kt mnjadi hamba cinta, lalai dan alpa dlm kemelut pcintaan.. so buku ni sgt la bagus tuk kita merawat hati n jiwa yg da kemaruk pd cinta dunia semata.. p/s tuk diri sndiri... yg seringkali alpa dan hanyut pd cinta dunia yg tkadang terlupa pada pemberi hadiah CINTA ini... so amat2 la sesuai tuk makanan jiwa aku.. thaxx 4 some1 yg introduced buku ni...

tika hati berbicara....

seringkali hati, 
terbuai oleh bisikan nafsu..
seringkali akal,
hanyut dek golakan jiwa...
yang indah pada pandangan cinta manusia....
yang wangi pada haruman duniawi...
tatkala hati berbisik pilu...
merindu pada 1 ketenangan jiwa..
yang tidak ada penghujunggya...




lantas jiwa merintih cari..
mencari cinta hakiki...
milik siapa CINTA ini..??
di mana cinta abadi..???
pada siapa cinta ini??
.
aku tersungkur menyembah bumi..
lantas.... 
aku mendongak ke langit..
mencari pasti jalan yang harus aku lalui... 


inilah yang abadi...
inilah yang hakiki..
tiada yang indah melainkan CINTA kepada mu..
tiada yang Manis semanis CINTA pada Mu..
kerana  hanya kau pemilik jiwa dan CINTA ku... 


amin ya rob... 


  kembalikan aku pada CINTA hakiki- 


** tuk aku & dia


kita melakar indah jalan yg kita impikan..
kita menuju sabar hala yang kita idamkan..
tapi kita seringkali lupa... 
ada DIA yg sentiasa memerhati.. 


u..u..u


u... im always here waiting 4 ur changes.. still, n i have too..  
*** tuhan.. tetapkan hati aku dan bawah aku ke jalan yg lurus..bantu kami dalam menuju cinta yg kau redhai.. 
***god.. help him to live the good life..  jaga hatinya jgn kau palingkan hatinya jauh dariMU.. 


dear..dear..dear rya
....dont stop believing111
....DIA ada dlm setiap langkah dan nafas mu..


very very important sms = 
mom, : luv u
dad : miss u
sisters & brothers : thingking of u
my syg2 ( abg afif.adik daus &baby amni) : how r u dear... already miss u... nanti webcam ngn auntie lg..  :P


kasih perantaun, cinta berjauhan really make me tough! 




wit luv rya 


mata hati jiwa... rya :)


end <3


3 comments:

ZieL said...

Hii ria..akhirnya ku dapat dapat juga blog mu..I'm following u..Follow me back ok..hehe..nti kita p karaoke lagi r..hehe

Ms. Z said...

rajin sdh ko tulis pnjang2 ya..good2

heart2h3art said...

zila : ak xjumpa jln kuar mau follow ko.... ish2...
zu : iya jiwang sudah kan.. :P